Lenovo onthult HoloLens-alternatief ThinkReality A6

Lenovo kondigt een nieuwe AR-headset aan, die rechtstreeks de concurrentie aangaat met de HoloLens van Microsoft. De ThinkReality A6 mikt op bedrijven die augmented reality willen inzetten om de productiviteit te verhogen.

In tegenstelling tot de HoloLens, draait de ThinkReality A6 op Android. De bril wordt aangedreven door een Snapdragon 845 en Intel Movidius-VPU (visual processing unit), die verpakt zitten in een apart computerdoosje dat je aan een riem of armband draagt. Daardoor is de AR-headset van Lenovo veel lichter dan vergelijkbare brillen. Hij weegt amper 380 gram, waar de HoloLens 2 afklokt op 566 gram.

De ThinkReality A6 werkt net als de HoloLens met waveguides waar de virtuele laag over de werkelijkheid op geprojecteerd wordt. De bril biedt een kijkveld van 40 graden en een 1080p-resolutie per oog.

De bril kan zowel hoofdbewegingen als je blik tracken en wordt aangestuurd via stemcommando’s of gebaren, In tegenstelling tot Microsofts HoloLens, biedt Lenovo ook een controller met 3 vrijheidsgraden.

Verder wordt een barcodescanner voorzien, alsook twee fisheye-lenzen vooraan om video door te sturen. De 6.800 mAh-batterij moet ten slotte volstaan voor ongeveer 4 uur continu gebruik.

Gebruik in enterprise

Die specificaties plaatsen de ThinkReality A6 ergens tussen de HoloLens 1 en 2. Lenovo denkt dat de bril kan worden gebruikt voor trainingen en ondersteuning in enterprise-omgevingen, maar bijvoorbeeld ook door architecten. Het bijhorende ThinkReality-platform staat open voor alle soorten AR-oplossingen.

De ThinkReality-software lanceert eerst als ontwikkelaarsprogramma voor wereldwijde enterprise-accounts. De headset is vanaf het derde kwartaal van 2019 beschikbaar in beperkte oplage.

Gerelateerd: Eerste indruk: Microsofts HoloLens 2 is klaar voor het echte werk