1 min

Tags in dit artikel

,

Een groot aantal technologieconcerns uit Japan, Korea en China, hebben concrete plannen met de volgende generatie internet. Zij zouden gezamenlijk willen werken aan IPv6, de opvolger van het huidige IPv4. Het grootste probleem met de huidige standaard is dat de ip-adressen opraken. IPv6 maakt een einde aan dat probleem. De plannen lijken zeer concreet, de Japanse minister van Binnenlandse Zaken en Telecom heeft al vijftien miljoen euro per jaar voor een Japans IPv6-netwerk vrijgemaakt. Dit moet verbonden worden aan vergelijkbare netwerken in Korea en China.

Uit Japan zijn het Hitachi, Fujitsu, NEC, Matsushita Electric Industrial, Nippon Telegraph, Mitsubishi Research Institute en Internet Initiative Japan die meedoen. Uit Korea zijn dat naar verwachting Samsung en Korea Telecom, terwijl uit China onder meer China Telecommunications belangstelling heeft.

In onder meer de Verenigde Staten zijn bedrijven en overheidsinstellingen ook al druk bezig met het nieuwe protocol, maar de ontwikkelingen in Azië kunnen volgens CNet de huidige Amerikaanse webdominantie bedreigen.