Epson lanceert professionele en betaalbare Moverio AR-bril

Epson lanceert een nieuwe versie van zijn Moverio AR-bril. Die gebruikt de rekenkracht van je telefoon, wat de prijs drukt.

Epson lanceer de Moverio BT-30C: de nieuwste iteratie van de slimme AR-bril die de Japanse fabrikant in 2011 lanceerde. De BT-30C verschilt van zijn voorgangers door de compatibiliteit met externe hardware. Waar Epson voordien zelf de rekenkracht voor de bril voorzag, is dit exemplaar compatibel met Androidtelefoons en Windowscomputers. Verbinden doe je via een USB type C-kabel.

Doordat de rekenkracht niet meer zit ingebakken in de bril kan Epson de prijs drukken. De adviesprijs bedraagt 499 dollar, wat 200 dollar lager is dan eerdere versies. De bril zal in juni van dit jaar op de markt komen.

Entertainment

Epson focuste zich met de Moverio line-up in eerste instantie op zakelijke gebruikers. De brillen werden onder andere ingezet bij onderhoud en inspectie van machines. De BT-30C moet echter toegankelijker zijn, ook voor de consument. Daartoe komt de doorkijkbril met een donkere lenscover die de ervaring bij het kijken van bijvoorbeeld films moet verbeteren. De focus op de zakelijke markt valt niet weg. De bril blijft compatibel met tal van zakelijke toepassingen zoals ondertiteling of realtime-vertalingen, of andere op maat gemaakte B2B-applicaties.

De bril is voorzien van een oled-scherm, en heeft drie verschillende schermen om content voor je ogen te plaatsen. De bril is eenvoudig te gebruiken en in te stellen, terwijl ontwikkelaars aan de slag kunnen met de Moverio SDK om applicaties te ontwikkelen. Die SDK biedt toegang tot essentiële sensoren en maakt de 3D-applicaties mogelijk.

Gerelateerd: Epson WorkForce Pro WF-C5790DWF review: Scherp printen, weinig betalen