2min

Tags in dit artikel

Inleiding

Eind februari was ik te gast in het cinemacomplex Metropolis te Antwerpen om een preview van Atari’s nieuwste game The Wheelman bij te wonen. Er werd eveneens een filmpje getoond met de line up voor 2009.

The Wheelman is een spel gecreëerd door Midway Games in samenwerking met Tigon Studios. Eerst en vooral wat meer uitleg over Tigon Studios. Tigon Studios werd in 2002 opgericht door Vin Diesel (the one and only triple X). Ze ontwikkelen spellen en proberen zoveel mogelijk filmische aspecten te combineren met een unieke gameplay. De hoofdrol is steeds weggelegd voor Vin Diesel en de games zijn meestal gebaseerd op de gelijknamige Hollywood-blockbuster. Enkele spellen die ze reeds ontwikkeld hebben zijn The Chronicles of Riddick, Secret Service, Peronne, Melkor, Barba B.C. en nu The Wheelman. Vin Diesel heeft alle tekst voor het spel ingesproken en het script ervan komt recht uit de Hollywood-studio.


MIDWAY & TIGON slaan de handen in elkaar

Midway Games, met het hoofdkantoor in Chicago, draait al geruime tijd mee in de game-industrie. Ooit begon het in 1958 met de allereerste arcade video spellen. De bekendste spellen zijn natuurlijk Space Invaders, Pac Man & Ms. Pac Man. Meer recent zijn onder andere de Mortal Kombat-serie en de verschillende NBA games. Eén de zes Midwy-studios, Miday Studios – Newcastle, ging de uitdaging aan om The Wheelman te ontwikkelen. Zoals reeds gezegd, in nauwe samenwerking met Vin Diesels Tigon.


Ook hier speelt Vin Diesel de hoofdrol

Deze samenwerking maakt het spel speciaal en zorgt ervoor dat het weer eens wat anders is. Ze hebben alle ingrediënten om ons een echte Hollywood-blockbustersensatie te geven. Natuurlijk was ik uiterst nieuwsgierig wat ze ons zouden voorschotelen. Zou het daadwerkelijk revolutionair zijn? Of zou het een zoveelste wannabee shoot’em up worden met dé macho man van de afgelopen jaren in de schijnwerper? Jullie lezen de eerste indrukken en kunnen een paar screenshots en video’s bekijken op de volgende pagina’s.

Cinematic Trailer HD


Table of contents