Dell lanceert nieuwe laptops

Dell pakt uit met een uitgebreide opfrissing van zijn laptopportfolio op de Dell Technologies World-conferentie in Las Vegas.

Dell introduceert nieuwe laptops in zijn Latitude, Vostro en Precision-line-ups. Het hele portfolio wordt opgefrist met nieuwe ingewanden.

Latitude

De Latitude 3000, 5000 en 7000-laptops krijgen allemaal een upgrade. De opvallendste toevoeging is ondersteuning voor vPro-chips van Intels achtste generatie. Die ondersteuning zagen we de concurrentie recent ook al naar de markt brengen. De 7000-reeks blijft natuurlijk de meest high-end in de Latituda line-up. Configuraties met tot 32 GB aan RAM zijn mogelijk. Ook Dell kiest ervoor om een privacyscherm aan te bieden, waarmee je de kijkhoek van het display kan terugbrengen en pottenkijkers van je scherm houdt. Onder de 7000-vlag vinden we laptops met 13 en 14 inch-schermen, en één 12 inch 2-in-1.

Het middensegment bestaat uit Latitude 5000-laptops met schermformaat van 13, 14 en 15 inch. Dat zijn dezelfde formaten die je ook bij de Latitude 3000-instapmodellen vindt. Alle toestellen zijn uitgerust met snellaadfunctie genaamt ExpressCharge, waarbij je in een uur 80 procent van het toestel kan opladen. Voor de high end-modellen zou een autonomie van 20 uur haalbaarzijn.

Dell voorziet smart card-lezers, wat altijd een welkome toevoeging is, en beschermd net als de concurrentie de bios met SafeBios. Het hoeft niet te verwonderen dat Dell deze laptops perfect integreert met zijn nieuwe managementplatform.

De Latitude 3000-reeks begint aan 599 dollar, De 5000-laptops aan 819 dollar en de 7000 reeks is te koop vanaf 1.200 dollar.

Vostro

Met de Vostro line-up mikt Dell in eerste instantie op de kmo. De laptopbouwer lanceert hier twee nieuwe toestellen. De Vostro 13 5000 is de lichtste Vostro ooit met een gewicht van 1,2 kg en een maximale dikte van 1,49 cm. Het toestel krijgt extra dunne schermranden mee, en lijkt zo op de mooie XPS13. Het prjiskaartje bedraagt 849 dollar

Met de Vostro 15 7000 zet Dell eerder in op kracht. Een hexacoreprocessor uit Intels krachtige H line-up kan je combineren met een Nvidia GTX 1650-gpu. Dell behoudt hier wel het design en de dunne schermranden van het kleinere broertje. Voor deze laptop tel je 1.149 dollar neer.

Precision

Waar Latitude en Vostro een evenwicht tussen pk’s en draagbaarheid bieden voor enterprise en kmo, bestaat de Precision line-up overtuigend uit workstations. Dell lanceert de Precision 3540 en Precision 3541. De 3540 is uitgerust met quadcore cpu’s van de achtste generatie, tot 32 GB aan RAM, tot 2 TB aan SSD-opslag en een optionele Radeon Pro-gpu’s van AMD. De Precision 3541 is de krachtpatser van deze aankondiging, en kan je configureren met een octacore-cpu van Intels negende generatie of een hexacore Xeon-cpu als je ECC-geheugen wil. Grafische kaarten voor dit toestel komen uit de stal van Nvidia, waar je keuze hebt uit Quadro-chips met 4 GB aan GDDR5.

Omdat het hier om workstations gaat, zorgt Dell voor ISV-certificeren. Je weet met andere woorden dat deze laptops vlot werken met professionele softwarepakketten zoals Solidworks of de Adobe-suite. 15,6 inch is hier de norm voor het schermformaat, en het gewicht zit rond de 2 kg.