Microsoft brengt Android-notificaties naar Windows 10

Windows Insiders met een Android-telefoon kunnen voortaan de notificaties van hun smartphone laten verschijnen op hun Windowslaptop.

Microsoft verbetert de synergie tussen Android en Windows 10. Wie de Your Phone-applicatie van Microsoft op zijn smartphone installeert, kan binnenkort notificaties van dat toestel synchroniseren naar zijn laptop of desktop. Microsoft rolt de functie momenteel uit naar Windows Insiders.

Microsoft lanceerde die app vorig jaar, met toen als voornaamste functionaliteit de synchronisatie van sms-berichtjes tussen de twee toestellen. Sinds dan bleef de softwarebouwer naarstig aan de app verder werken. Wie de nieuwste versies van Your Phone en Windows 10 al kan uitproberen, zal meldingen van bijvoorbeeld Twitter of OneDrive in het Windows-notificatiecentrum zien verschijnen. Klik je ze daar weg, dan zullen ze meteen ook verdwijnen op je telefoon.

Wie een recent toestel van Samsung of OnePlus gebruikt, kan bovendien applicaties vanop de telefoon naar de pc streamen, om zo rechtstreeks vanuit Windows ergens op te reageren. Die functie rolde in eerste instantie uit voor de Galaxy S8 en S9-toestellen, maar rolde sindsdien uit naar meer exemplaren.