1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse fabrikant van zakcomputers Palm heeft kans gezien in het vierde kwartaal van zijn boekjaar de verliezen terug te dringen. Het bedrijf sloot de periode af met een negatief resultaat van 15 miljoen dollar, vergeleken met 27,5 miljoen dollar een jaar eerder. Op de resultaten drukken eenmalige lasten vanwege herstructurering (2 miljoen dollar) en het afstoten van de softwaretak PalmSource (3,8 miljoen dollar). Zonder deze eenmalige posten was het verlies beperkt gebleven tot 8,9 miljoen dollar, ofwel 30 dollarcent per aandeel. Analisten hadden een verlies voorzien van ruim het drievoudige.

De omzet brokkelde met 3,2 procent af tot 225,8 miljoen dollar. Volgens interim-topman Eric Benhamou sluit Palm het boekjaar af met gunstige perspectieven. Productinnovatie staat volgens hem weer hoog in het vaandel, wat door de consument is beloond met een groei van de verkoop, althans in aantallen verkochte palmcomputers.

Palm maakte onlangs bekend branchegenoot Handspring, dat eveneens het besturingssysteem PalmOS gebruikt, te willen overnemen. Handspring concentreert zich sinds kort volledig op de productlijn Treo, een combinatie van palmcomputer en mobiele telefoon.