Prijsdaling NAND-flashgeheugen vertraagt in 2019

De prijzen voor NAND-flash zitten sinds vorig jaar in een dalende spiraal, maar lijken dit jaar te zullen stagneren. Dat schrijft Digitimes op basis van verschillende bronnen uit de sector.

De prijzen voor NAND-flash zullen volgens de bronnen van Digitimes in het tweede kwartaal van 2019 met minder dan 10 procent dalen en uiteindelijk stagneren later dit jaar.

In het eerste kwartaal was er nog een duidelijke prijsdaling merkbaar onder invloed van Samsung. De fabrikant sneed in zijn prijzen om voorraad op te ruimen, waardoor de concurrentie genoodzaakt werd om te volgen.

Sinds de tweede helft van 2018 kampen flash-fabrikanten met overschotten vanwege een afgenomen vraag voor datacentertoepassingen.

Samsung zou dezelfde strategie ook in het tweede kwartaal aanhouden, maar aan een iets trager tempo. Volgens kenners volgt de rest van de markt deze keer evenwel niet, omdat de marges bijzonder klein worden.

De dalende prijzen zorgen wel voor een stijgende vraag naar SSD’s in pc’s en andere endpoint-toestellen. Die toegenomen vraag zal de prijzen uiteindelijk vanaf het derde kwartaal van 2019 stabiliseren.

Gerelateerd: PCIe verdrijft Sata-SSD’s terwijl flash steeds goedkoper wordt