Hololens 2-emulator beschikbaar voor ontwikkelaars

Microsoft heeft een Hololens 2-emulator beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars die hun handen nog niet op de nieuwe hardware hebben kunnen leggen. Zo kunnen ze alsnog applicaties ontwikkelen voor de nieuwe headset.

De vermelding van en downloadlink naar de emulator werd stilletjes toegevoegd aan een online ondersteuningsdocument. Ontwikkelaar Mike Taulty ontdekte de toevoeging en deelde het nieuws op Twitter.

De emulator integreert met Visual Studio en vereist Hyper-V om te functioneren. Het laat ontwikkelaars toe om UWP-applicaties te bouwen voor de Hololens 2, zonder dat ze 3.500 dollar moeten uitgeven aan de nieuwe hardware. De emulator probeert de Hololens-ervaring zo getrouw mogelijk te repliceren en kan worden bediend met een toetsenbord, muis of Xbox-controller om de handgebaren die je met de eigenlijke bril zou uitvoeren na te bootsen.

Vereisten

De software werkt in een virtual machine op basis van Hyper-V en gebruikt RemoteFX voor hardware-acceleratie. Een compatibel systeem heeft minstens een 64-bit CPU met 4 cores en 8 GB RAM nodig. De noodzaak voor Hyper-V betekent dat je een Pro-, Enterprise- of Education-edition van Windows 10 nodig hebt. De GPU moet minstens DirectX 11 en WDDM 1.2 ondersteunen.

Tot slot moeten in het bios de volgende functies beschikbaar en ingeschakeld zijn: hardwarevirtualisatie, Second Level Address Translation (SLAT), hardware-gebaseerde Data Execution Prevention (DEP).

Wie met de emulator aan de slag wil gaan, kan die hier downloaden. Ook de emulator voor de eerste generatie HoloLens is nog steeds beschikbaar.

Gerelateerd: Eerste indruk: Microsofts HoloLens 2 is klaar voor het echte werk