Parrot voegt thermische camera toe aan vouwbare Anafi-drone

Parrot heeft een nieuwe versie van zijn opvouwbare Anafi-drone klaar. Het nieuwe model heeft een thermische camera aan boord en is gericht op gebruik voor bewaking, reddingsoperaties, op bouwwerven en in de landbouw.

De Anafi Thermal gebruikt een Flir Lepton-infraroodsensor en heeft daarnaast ook nog altijd een klassieke camera aan boord. Naast de nieuwe warmtecamera-functionaliteit, kan je er ook mee filmen in 4K, foto’s en video’s maken in HDR+ en tot 3x optisch inzoomen. Alle verschillende opnamemodi en functies van de originele Anafi, die vorige zomer werd gelanceerd, worden ook op deze nieuwe drone aangeboden.

De warmtecamera heeft een resolutie van 160 bij 120 pixels en kan temperaturen registreren tussen -10 °C en 400 °C. De bijhorende app laat onder meer toe om de temperatuur in een specifiek deel van het beeld te meten en het kleurpalet aan te passen. Foto’s kunnen in RGB, infrarood of een combinatie van de twee worden gemaakt, en je kan zelfs nog switchen nadat het beeld is vastgelegd.

Duurder

De toevoeging van de Flir-camera zorgt wel voor een flinke meerprijs. De Anafi Thermal krijgt een prijskaartje van 1.900 dollar, terwijl de originele Anafi voor 700 dollar over de toonbank gaat. De Thermal is met 315 gram wel 10 gram lichter dan zijn voorganger, wat zich volgens Parrot vertaalt in één minuut meer vliegtijd, voor een totaal van 26 minuten.

De drone is beschikbaar vanaf mei en wordt geleverd met twee reservebatterijen, een multi-batterijlader, een controller en een case om alles rond te zeulen.

Nieuwe niche

Het Franse Parrot heeft de markt van consumentendrones negen jaar geleden opengebroken met zijn AR.Drones, maar worstelt om relevant te blijven, nu het Chinese DJI de markt volledig in handen heeft genomen. De originele Anafi was een duidelijk antwoord op de gelijkaardige Mavic-drones van DJI. Met de Anafi Thermal zoekt Parrot nu een andere niche op en richt het zich duidelijk op de professionele markt.