1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft heeft disciplinaire maatregelen genomen tegen een onbekend aantal werknemers die software die zij tegen hoge kortingen mogen kopen, met winst hebben doorverkocht. Dit heeft de softwaregigant gisteren bekendgemaakt. Microsoft stelt werknemers in de gelegenheid software te kopen tegen hoge kortingen in zijn bedrijfswinkel in Redmond. De gekochte software mag alleen voor eigen gebruik worden gekocht. Het is streng verboden de software door te verkopen.

Deze bedrijfsregels zijn door een aantal werknemers overtreden. Microsoft-woordvoerster Stacy Drake wil niet zeggen hoeveel werknemers bij de zaak betrokken zijn. Ook gaat ze niet in op de vraag welke maatregelen de softwaregigant tegen de betrokkenen heeft genomen.

Microsoft heeft het onderzoek naar illegale wederverkoop van zijn kortingsproducten verscherpt nadat afgelopen december een voormalige Microsoft manager werd gearresteerd. Daniel Feussner kocht grote partijen software in tegen kostprijs en verkocht deze door aan bedrijven. Feussner zou op die manier zo’n 9 miljoen dollar hebben verdiend dat hij spendeerde aan onder meer een Ferrari F355 Berlinetta, een Jaguar XJ6, een Hummer H1, een Mercedes 500SEL, een Harley-Davidson en een plezierjacht van 15 meter.