Adobe After Effects laat je ongewenste objecten uit video verwijderen

Photoshop is al een tijdje slim genoeg om ongewenste objecten uit foto’s te verwijderen en automatisch op te vullen op basis van de rest van de foto. Adobe introduceert die functionaliteit nu ook voor bewegende beelden in After Effects.

De ‘content-aware fill’ voor video is onderdeel van de ‘Spring’-update die pas is verschenen. Het maakt gebruik van Adobes machine-learningplatform Sensei om storende objecten automatisch uit video te halen en te vervangen, zonder dat je de clip frame per frame moet gaan aanpassen. De functie werd al in 2017 gedemonstreerd tijdens Adobe Sneaks, maar was toen nog in een experimentele fase. Nu kan iedereen met een abonnement op Creative Cloud er gewoon mee aan de slag.

Adobe lanceerde ook enkele updates voor zijn andere videobewerkingssoftware. ‘Auto-Duck’ maakt opnieuw gebruik van Adobe Sensei om verschillende audioclips te analyseren (dialoog, achtergrondmuziek, geluidseffecten…) en een naadloze mix af te leveren in Audition en Premiere Pro. Een nieuw ‘Freeform’-projectpaneel laat toe om clips in Premiere Pro efficiënter te ordenen en storyboards te maken. Adobe Character Animator krijgt dan weer verbeterde ‘Puppet Rigging’ om geanimeerde personages beter te laten bewegen.

Een volledig overzicht van alle nieuwigheden in deze update van Adobe Creative Cloud, vind je in deze blogpost.