Chrome OS voor enterprises krijgt Linux-ondersteuning

Google brengt ondersteuning voor Linux naar Chrome OS 73 in enterprise-omgevingen. Ook onder de motorkap zijn er verbeteringen.

Linux-virtualisatie is voortaan beschikbaar voor alle Chrome OS-gebruikers. Google zorgt er met de uitrol van Chrome OS versie 73 voor dat de functie geactiveerd of geblokkeerd kan worden binnen een gemanagede context. Als administrators virtualisatie-ondersteuning activeren, dan kunnen de gebruikers aan de slag met Linux-applicaties. Die applicaties krijgen voortaan ook toegang tot de Android Play Files-map.

Versie 73 brengt nog enkele andere verbeteringen met zich mee. Zo wordt het instellingenmenu vereenvoudigd, en groepeert Google alle Google-gerelateerde instellingen onder de tab ‘Sync en Google services’. Wie inlogt met zijn Google-account en Chrome Sync activeert, krijgt bovendien toegang tot een verbeterde spellcheck. Ook verbetert Chrome OS 73 het out of memory-management.

Printers

Administrators krijgen met de nieuwe versie toegang tot meer telemetriegegevens van de toestellen die ze managen. In grote organisaties valt de beperking tot 20 geconfigureerde printers weg. Iedere georganiseerde unit van managed devices krijgt voortaan ondersteuning voor enkele duizenden printers. Die functie is beschikbaar voor wie proefkonijn wil spelen.

Google rolt de update naar Chrome 73 naar goede gewoonte gefaseerd uit. Toestellen zullen de nieuwe versie in de loop van de week ontvangen. Bij ons is Chrome OS nog niet zo groot, al zeker niet vergeleken met onze buurlanden. Alles wijst er echter op dat een doorbraak ook in België niet kan uitblijven. Vooral in de educatiesector hebben de dingen een groot potentieel.

Gerelateerd: Chromebooks in België klaar voor exponentiële groei