Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers over einde ondersteuning

Microsoft heeeft een update uitgestuurd naar Windows 7-gebruikers om hen te waarschuwen over het einde van de ondersteuningstermijn. Vanaf 14 januari 2020 ontvangt het verouderde OS niet langer security-updates.

Via een pop-upmelding worden gebruikers op de hoogte gesteld van de nakende deadline. Die zal volgens Microsoft “een handvol keren” verschijnen doorheen 2019.

Van zodra de ondersteuning afloopt of gebruikers kiezen om niet herinnerd te worden, stoppen de meldingen. Heel wat gebruikers stoorden zich indertijd aan de voortdurende upgrademeldingen voor Windows 10 en het bedrijf lijkt zijn lesje te hebben geleerd.

“We weten dat verandering moeilijk kan zijn, daarom zijn we er vroeg bij om je te helpen je bestanden te back-uppen en voor te bereiden op wat komt”, klinkt het in het bericht dat gebruikers te zien krijgen.

Het einde van de ondersteuningstermijn betekent dat Windows 7 na tien jaar dienst niet langer security-updates of enige andere vorm van ondersteuning krijgt. Bedrijven die echt niet anders kunnen, hebben wel de mogelijkheid om tegen betaling nog drie jaar langer ondersteuning te krijgen.

800 miljoen

Microsoft ziet gebruikers natuurlijk liefst overstappen naar Windows 10. De melding linkt door naar een website om gebruikers aan te moedigen hun systemen te upgraden. De upgradecyclus van Windows 7 bewees eerder al zijn positief effect op de pc-markt en duwt Windows 10 verder richting Microsofts ambitie van 1 miljard toestellen. Vandaag draait Windows 10 al op meer dan 800 miljoen apparaten.

Heb je in jouw bedrijf nog Windows 7-systemen in dienst? In dit artikel doen we uit de doeken wat je moet weten voor je upgradet naar Windows 10.

Gerelateerd: Einde Windows 7: wat je moet weten voor je upgradet naar Windows 10