1 min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

Introductie


Battlefield is al jaren een succesvolle franchise op de pc en kent een trouwe schare fans. "Codename Eagle" mag gezien mag worden als een voorganger op de succesvollere vervolgen zoals Battlefield 1942 en Battlefield 2, maar is minder bekend. Het begon pas echt met BF1942 in een welbekende Tweede Wereldoorlog-omgeving.

In goede Electronic Arts-traditie is er nu dus weer een nieuw deel in de serie. Dit keer is de naam gerelateerd aan de hoofdpersonages in het singleplayer-gedeelte van het spel. Vier buitenbeentjes die samen een groep vormen en in de nabije toekomst vechten in een fictieve oorlog tussen Amerika en de Russische Federatie. Het is in ieder geval al een stuk origineler dan de zoveelste WWII-shooter zoals met diverse Call of Duty-edities, al heeft daarvan het laatste deel ook een nieuwe trend gezet in een meer hedendaagse setting.

Vanwege het grote succes van Call of Duty 4, vooral op multiplayer-gebied, is het onbewust toch moeilijk Battlefield: Bad Company niet met het succesnummer van Activision te vergelijken. Ook deze game leunt zwaar op het multiplayer-gedeelte. We zullen verderop zien of de hooggespannen verwachtingen waargemaakt kunnen worden.