Apple verfrist iPad mini en herlanceert iPad Air

Apple verfrist zijn iPad line-up, en laat de iPad Air uit de doden opstaan met een splinternieuwe 10,5 inch-model. Pennetjes-ondersteuning wordt verder uitgebreid.

Apple’s line-up van iPad-tablets krijgt een update. De iPad mini, die al drie jaar met dezelfde hardware over de toonbank gaat, is voortaan uitgerust met de Bionic A12-SoC. Die processor is intussen één jaar op de markt, maar presteert een stuk beter dan de A8 die Apple al in 2014 lanceerde. De cpu wordt beter, de opslag wordt dat niet. Voortaan moet je genoegen nemen met 64 GB, of meteen kiezen voor 256 GB. De 7,9 inch tablet zal voortaan ook Apples Pencil-pennetje ondersteunen. De tablet heeft een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels.

Nieuwe Air

Verder lanceert Apple een 10,5 inch-iPad: de nieuwe iPad Air. Ook die werkt samen met het pennetje (enkel de eerste generatie), en krijgt dezelfde A12-chip mee. De nieuwe iPads zijn optioneel compatibel met 4G LTE en eSim, al is er bij ons eerst ondersteuning van providers nodig om daarvan te kunnen genieten. De schermresolutie ligt iets hoger dan bij de kleinste iPad: 2.224 x 1.668 pixels. Het design van de nieuwste iPads verschilt verder weinig van wat je intussen gewend bent. Touch ID blijft met andere woorden van de partij.

De nieuwe iPad Air is beschikbaar vanaf 569 euro voor het 64 GB-model. Kies je voor de versie met 256 GB aan opslag en mobiel internet, dan betaal je 879 euro. Voor de iPad Mini gaat het om adviesprijzen van respectievelijk 459 en 769 euro. De klassieke 9,7 inch-iPad blijft natuurlijk bestaan, net al de 12 inch iPad Pro. Zo biedt Apple vandaag naar eigen zeggen de breedste iPad line-up tot nu toe aan.