2min

Het verhaal

Emergency Mayhem is een game waarin je door middel van allerlei minigames met de hulpdiensten kunt werken. In het begin kan er gekozen worden om politie, ambulance of brandweer te spelen. Aan de hand van deze keuze krijg je verschillende minigames voorgeschoteld.

In het begin rijd je rond en is het de bedoeling dat je en minigames gaat doen én criminelen aanrijdt die loslopen. Je gaat in een kringetje staan dat oplicht en de minigame begint. Op die manier zijn er een flink aantal minigames te spelen. Het is spel is dus veel meer dan, welliswaar afwisselden, minigames.

Het spel is uitgegeven en gemaakt door Codemasters. Het verhaal is vrij simpel. Men speelt een overheid in de stad ‘Crisis City’, welke zijn naam flink eer aandoet. De stad is constant in gevaar en er zijn altijd criminelen op de been om mensen flink het leven zuur te maken. Ook zijn er apen die steeds opnieuw de supermarkt overvallen. Anderzijds heb je te maken met mummies die ontsnapt zijn uit het ziekenhuis en zo in de stad rondzwerven. Aan de speler de taak deze zo snel mogelijk ‘aan te rijden’, zodat ze weer terug naar hun plaats kunnen. Respectievelijk de cel, de dierentuin en het ziekenhuis.


Er zijn verschillende minigames. Zo is er een minigame waarin je de boel moet blussen, omdat er iets in de fik gevlogen is. Er is een minigame waarbij je de lichtmast moet maken, die stiekeme criminelen vakkundig gesloopt hebben. Anderzijds krijg je ook te maken met mensen die voor hun plezier vlinders hebben ingeslikt en nu aan het stikken zijn. De vlinder moet naar buiten, in een soort Dokter Bibber-achtige stijl. Als ambulancebestuurder moet je echter ook, wanneer hier om gevraagd wordt, vakkundig iemand kunnen reanimeren.

Als je de redelijk lange singleplayermodus helemaal uitgespeeld hebt kun je je nog vol overgave storten op de multiplayer, waarin je met vier spelers tegelijk de minigames kan spelen. Hier zullen we in deze review niet uitgebreid op terugkomen, het zijn immers dezelfde minigames.

Zo, genoeg gelezen over het verhaal. Is het verstandig om met dit weer jezelf in het zweet te werken door naar de stad te gaan? Of kan je beter achter je computer met een koel glas drinken blijven zitten? Dat lees je op de volgende pagina’s.