‘Samsung werkt na Galaxy Fold aan twee nieuwe vouwbare smartphones’

Samsung heeft de smaak te pakken op vlak van vouwbare smartphones. Het werkt al aan twee opvolgers: een die naar binnen vouwt en een naar buiten. Daarnaast maakt Samsung andere technologiefabrikanten warm om hun flexibele schermtechnologie te kopen.

Bloomberg citeert anonieme bronnen die meer informatie hebben over nieuwe vouwbare smartphones van Samsung. De Galaxy Fold werd op 20 februari aan de wereld getoond en moet vanaf het tweede kwartaal in de winkel liggen.

Samsung laat het daar niet bij en werkt ondertussen verder aan twee nieuwe modellen. Een ervan vouwt naar binnen zoals de Galaxy Fold maar heeft een verticale vouwbeweging. Het tweede model vouwt met zijn scherm naar buiten, vergelijkbaar met de Huawei Mate X. De anonieme bronnen verwachten dat het model dat naar binnen vouwt later dit jaar of begin volgend jaar op de markt verschijnt. Het model dat naar buiten vouwt, volgt daarna pas.

Extra schermgarantie?

De benodigde technologie voor vouwbare smartphones is vandaag volwassen genoeg om het ook aan externe partijen aan te bieden. Volgens ETNews wordt de technologie aan andere fabrikanten gepresenteerd, waaronder Apple en Google. Of iemand al heeft toegehapt, is niet duidelijk.

De forse prijs van deze vouwbare smartphones is een mogelijke verklaring. De Samsung Galaxy Fold kost 1.980 dollar, terwijl de Huawei Mate X voor 2.299 euro over de toonbank zal gaan.

Een derde opvallende gerucht is dat Samsung gratis het scherm van de Galaxy Fold zal vervangen wanneer er in het midden een vouw merkbaar is. De Fold werd getest op 10.000 sluitingen, maar toch wil Samsung kopers van het dure toestel geruststellen. Indien dit gerucht waar is, vermoeden we dat Samsung meer details zal geven wanneer de Galaxy Fold in de winkel ligt.

 

Gerelateerd: Samsung lanceert vouwbare smartphone Galaxy Fold