Nieuwe Google Glass voor enterprise gelekt

Google Glass is er niet in geslaagd het grote publiek te overtuigen, maar vond in 2017 een nieuw leven als enterpriseproduct. Nieuwe lekken onthullen meer details over een tweede generatie van de bril.

Afgaand op gelekte foto’s van Tecnoblog, ziet de nieuwe generatie Google Glass er niet zo verschillend uit van zijn voorganger. De grootste vernieuwing langs de buitenkant is de toevoeging van een USB-C-poort om op te laden. Voorheen werd een magnetische kabel gebruikt. Dat zag er esthetisch wat beter uit voor een consument, maar met de nieuwe focus op gebruik in fabrieken en magazijnen, primeert de functionaliteit.

Volgens 9to5Google heeft de nieuwe bril een Snapdragon 710 aan boord met ondersteuning voor Bluetooth 5.0, LTE en 802.11ac wifi (Wifi 5). Het RAM-geheugen wordt opgekrikt van 2 naar 3 GB en ook de camera krijgt een upgrade. De 8 MP-beeldsensor wordt vervangen door een exemplaar met 32 MP en ondersteunt 4K-video aan 30 fps of 1080p aan 120 fps.

De update is op het eerste zicht eerder beperkt, maar zal het gebruiksnut van de bril ongetwijfeld verhogen. Net als de HoloLens 2 richt Google zich met zijn eigen AR-bril duidelijk op de enterpriseklant. Die moet je niet overtuigen met schitterende features, maar met een stabiel product dat goede ondersteuning geniet en op een waardevolle manier in de business kan worden ingezet.

Beelden via Tecnoblog:

Google Glass Enterprise Edition 2 - Tecnoblog

Google Glass Enterprise Edition 2 - Tecnoblog

Google Glass Enterprise Edition 2 - Tecnoblog

Google Glass Enterprise Edition 2 - Tecnoblog