2min

Tags in dit artikel

, ,

Peiling

Ook dit jaar wordt weer de grootste ICT-beurs van de wereld gehouden. Zoals ieder jaar vindt deze plaats in Hannover, Duitsland.Op de CeBIT-beurs zijn zo’n 6000 bedrijven aanwezig en er worden ongeveer 400.000 bezoekers verwacht. Dit jaar is de beurs meer gericht op zakelijk, waarmee het zich wil onderscheiden van andere beurzen als CES.

Nieuw dit jaar is de introductie van een centraal thema: namelijk groene IT. Op de beurs worden verschillende technieken gepresenteerd waarmee efficiënt geprogrammeerd kan worden. Ook laten bedrijven zich van hun groenste kant zien en is GreenPeace aanwezig die alle aanwezige bedrijven controleert op of wat ze vertellen ook waar wordt gemaakt. Toch is slechts een van de 27 hallen gewijd aan groene IT. Echter blijkt ook dat de IT nog veel groener kan, tenminste, volgens Greanpeace. Zij hebben een onderzoek gepresenteerd waarin wordt gesteld dat het nog lang niet genoeg is. Hoewel veel producten het al veel betere doen dan de millieu-eisen van de EU, denkt Greenpeace dus dat dat nog niet genoeg is.

Ga jij dit jaar naar de CeBIT-beurs, wat zouden toekomstige thema’s van CeBIT moeten zijn en ben je al eens eerder op CeBIT geweest? Laat het hieronder weten door te stemmen in de peiling van deze week.