Galaxy A-reeks van Samsung biedt S-functies op budget

Samsung lanceert met de Galaxy A50 een nieuw midrange-toestel dat op verschillende manieren doet denken aan de pas aangekondigde Galaxy S10-telefoons.

Zit er een gaatje in het scherm, dan noemt Samsung het een Infinity-O-display. De nieuwe Galaxy A50-toestellen van de Koreaanse fabrikant hebben geen gaatje maar een klassieke notch, en dat moet dan een Infinity-U-scherm heten. Het 6,4 inch-oledscherm van het nieuwe toestel heeft een resolutie van 1.080 x 2.340 pixels en heeft dezelfde verlengde aspectratio die vandaag stilaan de norm wordt.

Specificaties

De A50 heeft net als de pas aangekondigde S10-reeks van Samsung een vingerafdruk ingewerkt in het scherm. Dat is enigszins verrassend, aangezien de veel duurdere Galaxy S10E die functie niet mee krijgt. Verder zien we een gebruikelijke set specificaties, zoals 4 tot 6 GB aan RAM, 64 of 128 GB aan interne opslagcapaciteit en een dual quadcore-processor (4 x 2,3 GHz en 4 x 1,7 GHz). Met een capaciteit van 4.000 mAh lijkt ook de batterij heel capabel, al moeten we afwachten hoe lang de telefoon het in de praktijk uitzingt.

Vooraan op het toestel voorziet Samsung een 25 MP-camera met F2.0 voor selfies, achteraan schuilen drie cameramodules. Een 25 MP-sensor met F1.7 wordt bijgestaan door een 5 MP-sensor voor diepte en een 8 MP-camera voor breedbeeldfunctionaliteit.

Eerlijke prijskaartje

Met een adviesprijs van 349 euro zet Samsung hier een toestel in de markt dat best veel lijkt de bieden voor zijn geld. Naast een blauwe en koraalgekleurde variant zijn er ook de soberdere zwarte en witte opties. De prijs-kwaliteitsverhouding van het toestel maakt het op het eerste zicht een geschikte optie voor uitrol binnen ondernemingen die hun medewerkers een aantrekkelijke maar doordachte keuze in smartphone willen geven.