Samsung bevestigt vouwbare smartphone voor 20 februari

Vorige week heeft Samsung naar de internationale pers een uitnodiging gestuurd om de Galaxy S10 te ontdekken op 20 februari. Het grote cijfer 10 op de uitnodiging laat weinig aan de verbeelding over, maar nu bevestigt Samsung ook de vouwbare smartphone.

De uitnodiging van vorige week is heel duidelijk: een grote 10 en 20 februari. Een week voor Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, de belangrijkste telecombeurs van het jaar, wil Samsung iedereen al op het puntje van zijn stoel zetten.

De Samsung Galaxy S10 wordt die dag bekend gemaakt, maar het was nog koffiedik kijken of Samsung ook zijn vouwbare smartphone zou aankondigen. Tot afgelopen weekend toen Samsung in Parijs een weinig subtiele reclamestunt heeft gelanceerd.

Bevestiging?

De grootse advertentie op de Place de la Concorde is geschreven in het Koreaans en betekent letterlijk vertaald: “de toekomst ontvouwen” en “20 februari”. De slogan bevestigt hiermee dat Samsung tijdens de lancering van de Samsung Galaxy S10 op 20 februari ook de vouwbare smartphone presenteert.

Eind 2018 toonde de smartphonegigant al een prototype van het toestel met later ook enkele specificaties en de richtprijs van 1.770 dollar. Hoe het toestel eruit gaat zien, weet nog niemand. Het getoonde toestel was een prototype en verscheen heel donker op het podium.

 

Gerelateerd: Samsung toont vouwbare ‘Infinity Flex’ smartphone