LG lanceert 49 inch ultrawide monitor met Dual QHD-resolutie

LG heeft op CES de LG 49WL95C gepresenteerd. De 49 inch ultrawide (32:9) monitor heeft een Dual QHD-resolutie van 5.120 x 1.440 pixels. Dat is evenveel schermoppervlak als twee 27 inch QHD-monitors. Genoeg om elke multitasker te plezieren.

Het ultrawide hogeresolutiescherm biedt verder ook ondersteuning voor HDR 10 en USB Type-C. De monitor heeft een verstelbare poot waarmee je hem kan draaien of kantelen, en de hoogte aanpassen. Verder zijn ook twee 10 watt stereoluidsprekers met ‘Rich Bass’-technologie ingebouwd.

De 49WL95C is één van de eerste 49 inch-monitors met Dual QHD, maar niet de enige. De Samsung CRG9, die eveneens op CES werd onthuld, is gelijkaardig, maar catert in de eerste plaats naar gamers. Onder meer met een refresh rate van 120 Hz, 4 ms responstijd en ondersteuning voor AMD FreeSync 2.

LG noch Samsung hebben al een prijs of beschikbaarheid bekendgemaakt voor hun nieuwe monitors. Vandaag zijn reeds enkele 49 inch-monitoren beschikbaar met een lagere resolutie van 3.840 x 1.080 pixels. Die situeren zich rond een prijskaartje van 1.000 euro. De prijs voor deze nieuwe Dual QHD-monitors zal daar vermoedelijk nog een stuk boven liggen.

Lees meer over USB-C op monitors:

Waarom USB-C op een monitor de heilige graal is

Thunderbolt 3, USB-C en monitors: wat zijn de valkuilen?