Externe SSD van Sandisk snel genoeg om rechtstreeks video op te monteren

Sandisk heeft op CES in Las Vegas de Extreme Pro Portable SSD aangekondigd. De Pro-versie krijgt bliksemsnelle NVMe-technologie mee met leessnelheden tot 1 GB/s. Schrijfsnelheden kunnen variëren volgens Sandisk. De externe opslag is verkrijgbaar in 500 GB, 1 TB en 2 TB.

Creative professionals hebben graag bliksemsnelle data om snel hun media te verwerken. De snelste standaard is Thunderbolt 3 over USB-C zoals de Samsung Portable SSD X5 met lees- en schrijfsnelheden tot 2.800 MB/s en 2.300 MB/s.

Sandisk kiest niet voor Thunderbolt 3 maar voor USB-C USB 3.1 Gen 2. Deze standaard werkt op elke type USB-C-aansluiting maar moet in prestaties inboeten. De SanDisk Extreme Pro Portable SSD haalt leessnelheden tot 1 GB/s. Schrijfsnelheden deelt Sandisk niet mee.

Rugged hardware

De externe SSD is gemaakt van aluminium om de opslag te beschermen en optimaal warmte af te voeren. Rondom is er een siliconen rubbercoating om schokken op te vangen. De schijf is IP55 water- en stofresistent. De SanDisk Extreme Pro Portable SSD werkt zowel op PC als Mac en wordt met USB-C en USB-A-stekkers geleverd. Wie die laatste gebruikt, zal mogelijk aan snelheid moeten inboeten.

Sandisk wil met deze externe SSD ervoor zorgen dat je media niet meer lokaal moet kopiëren om te bewerken. Helaas is de schrijfsnelheid daarvoor ook belangrijk, en die is vooralsnog onbekend.

De SanDisk Extreme Pro Portable SSD is vanaf Q2 2019 beschikbaar in 500 GB, 1 TB en 2 TB. Prijzen worden pas later bekend gemaakt wanneer de externe SSD’s bijna in de winkel liggen door volatiele opslagprijzen.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show