Dell Latitude 7400 wordt wakker als je in de buurt bent

Dell presenteert tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwe Latitude 7400 2-in-1. Die introduceert ExpressSign-In, een functie die de laptop wekt wanneer je in de buurt komt.

Dell heeft het formaat van de 14 inch 2-in-1 met 25 procent verkleind ten opzichte van de vorige generatie. Het aanraakscherm heeft een Full HD-resolutie, helderheid tot 300 nits en is voorzien van een antireflectielaag. Met een gewicht van 1,36 kilogram is de laptop voldoende draagbaar voor gebruik onderweg.

De Latitude 7400 draait op de achtste generatie Intel Core-processors, en is configureerbaar met maximaal 16 GB LPDDR3-RAM en een 2 TB m.2-SSD.  ExpressCharge en het Super Low Power Panel zorgen ervoor dat de batterij (52 of 78 WHr) sneller oplaadt en langer meegaat. De laptop bevat een TPM 2.0-securitychip en kan worden uitgerust met een vingerafdruksensor en/of smartcardlezer. Ook 4G-ondersteuning is optioneel beschikbaar.

Verder vind je volgende aansluitingen terug: 2x USB 3.1 (Gen 1), 2x Thunderbolt 3, SD-kaartlezer en een Noble Wedge-slot.

Dell Latitude 7400

ExpressSign-In

Dell introduceert op deze Latitude 7400 de nieuwe functie ExpressSign-In. Een sensor op de laptop detecteert wanneer je in de buurt komt en wekt het systeem automatisch. Dankzij de infraroodcamera ben je vervolgens meteen automatisch ingelogd via Windows Hello, zonder dat je het toestel al hebt aangeraakt. De sensor registreert ook wanneer je van de laptop wegstapt en vergrendelt het systeem.

De Dell Latitude 7400 laat zich ten slotte makkelijk beheren vanuit een centrale beheerconsole, dankzij de integratie van Dell Client Command Suite (DCCS) + Workspace One.

De laptop is beschikbaar vanaf maart aan een startprijs van 1,599 dollar.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show