Corel lijft virtualisatiespecialist Parallels in

Corel, de Canadese specialist in tekst- en beeldverwerkingstools, neemt voor een onbekend bedrag virtualisatiespecialist Parallels over. Naast het complete productportfolio, met onder meer Parallels Desktop, Parallels Toolbox en Parallels Remote Application Server (RAS), neemt Corel ook het voltallige personeel over. 

Parallels is specialist in emulatiesoftware voor het uitvoeren van Windows-applicaties op Mac-computers. De populaire oplossing stelt Windows en zijn apps in staat om simultaan te draaien met macOS. Dit in tegenstelling tot Apples (gratis) Boot Camp, waarbij Windows na een reboot volledig het Mac-systeem overneemt.

Corel laat weten aanzienlijk te gaan investeren in de Parallel-business. Zowel consumenten als zakelijke klanten gaan hier volgens het bedrijf van profiteren. Het bedrijf hoopt door de overname zijn marktaandeel in de zakelijke markt uit te breiden.

Groei klantenbestand

“Corel en Parallels passen goed bij elkaar. Van onze productportfolio’s tot onze gedeelde bedrijfsmodellen en strategieën. Dankzij de gecombineerde kracht van onze technologieën en teams zien we enorme kansen om voortdurende groei en succes voor onze bedrijven en, het belangrijkste, onze klanten te stimuleren” , aldus Patrick Nichols, CEO van Corel.

Het bedrijf wil naar eigen zeggen een prijsmodel ontwikkelen dat resulteert in een groeiend klantenbestand. De afgelopen jaren heeft  Parallels zijn belangrijkste releases en betaalde upgrades namelijk gekoppeld aan Apples macOS-updates. Die zijn de laatste jaren nier meer zo significant, maar worden veelal voorzien van minimale aanpassingen en toevoegingen. Daardoor daalt ook de noodzaak om naar een nieuwe versie van Parallels te upgraden.

Gerelateerd:  Parallels Desktop 14 maakt Windows op Mac tot 20 GB lichter