1 op 3 Belgen gebruikt smartphone nooit voor het werk

35 procent van de Belgen zegt nooit een smartphone voor werkgerelateerde zaken te gebruiken, zo blijkt uit het recente Mobile Consumer Survey van Deloitte. Drie op vier noemt de smartphone een afleiding op het werk.

Voor het eerst hebben meer Belgen een smartphone (84%) dan een laptop (82%). Eén op drie houdt die telefoon naar eigen zeggen uitsluitend voor persoonlijk gebruik en voert nooit werkgerelateerde zaken uit op een smartphone.

De populairste werktoepassingen die Belgen met hun smartphone uitvoeren, zijn e-mail (45%), telefoneren (39%) en agendabeheer (30%).

 

smartphone werkgerelateerde toepassingen
Bron: Deloitte Mobile Consumer Survey 2018

Negen op tien respondenten gebruiken hun smartphone wel eens voor persoonlijke zaken tijdens de werkuren. 42 procent doet dat zelfs vaak tot zeer vaak. Drie op vier geeft toe dat de smartphone daardoor bij momenten kan afleiden van het werk.

Omgekeerd nemen twee op drie Belgen hun werk mee naar huis en voeren ze al eens werkgerelateerde zaken uit op hun smartphone buiten de kantooruren. 28 procent doet dat zelfs vaak tot zeer vaak.

De cijfers zijn afkomstig uit het Global Mobile Consumer Survey dat Deloitte voor het derde jaar op rij heeft uitgevoerd bij consumenten wereldwijd. Daarbij werden ook zo’n 2.000 Belgen tussen 18 en 75 jaar bevraagd.

Gerelateerd: Belgen bezitten voor het eerst meer smartphones dan laptops