Samsung lanceert betaalbare 4 TB 860 QVO SSD

Samsung lanceert met de 860 QVO SSD een relatief betaalbare SSD met een capaciteit van maximaal 4 TB voor dagelijks gebruik. De SSD is gebouwd op de 4-bit MLC NAND-architectuur voor flashgeheugen.

De SATA-SSD van 2,5 inch past in vrijwel alle standaard laptops of desktops en is zowel geschikt voor consumenten als voor algemeen gebruik in een kantooromgeving. Voor gebruik in servers of workstations kijk je beter naar specifieke enterprise-SSD’s.

Volgens Samsung bereikt de SSD dankzij de MJX-controller lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 550 MB/s en 520 MB/s. Iets dat naar eigen zeggen vergelijkbaar zou zijn met de eerder gelanceerde 3-bit MLC SSD’s. Ook is de 860 QVO voorzien van Intelligent TurboWrite-technologie, wat langdurige topprestaties en hoge snelheden moet garanderen.

Multimediacontent

Gebruikers die werken met grote hoeveelheden multimediacontent moeten doorgaans met enige regelmaat hun opslagcapaciteit uitbreiden om prestatieverlies te voorkomen. Volgens Roderick Niehorster, product manager storage van Samsung Nederland, is dat met de 860 QVO SSD niet langer nodig:

“Met de opkomst van 4K-video’s en games met zware graphics gebruiken mensen steeds meer hogeresolutiebestanden. Dat vraagt om een grotere opslagcapaciteit en superieure performance, wat je terugvindt op de 860 QVO SSD. Met de introductie van deze multi-terabyte SSD’s zetten we onze innovatiekracht in om het dagelijks leven zo makkelijk mogelijk te maken.”

De Samsung 860 QVO SSD is midden december beschikbaar met adviesprijzen van 159,99 euro voor 1 TB, 319,99 euro voor 2 TB en 629,99 euro voor 4 TB.

Gerelateerd: Waarom een professionele SSD meer geld kost