Isabel Group en Connective lanceren digitale handtekening ‘SignHere’

Isabel Group heeft in samenwerking met Connective, een ontwikkelaar van identificatiemethodes en oplossingen voor digitale handtekeningen, ‘SignHere’ ontwikkeld. De oplossing stelt naar eigen zeggen boekhouders in staat om op een eenvoudige en veilige manier documenten waarvoor een handtekening vereist is, digitaal te ondertekenen, goed te keuren en te verspreiden.

De Belgische fintech onderneming kondigde het nieuws aan tijdens het Forum for the Future congres, een beurs voor boekhouders en financiële beroepen in Brussel.

“Dankzij deze technologie zullen onze boekhouders hun manier van werken grondig kunnen vereenvoudigen. We willen de beste technologieën bundelen binnen een geïntegreerd ecosysteem, zodat onze klanten hun dagelijkse taken op een simpele en gestroomlijnde manier kunnen uitvoeren”, aldus Jean de Crane, CEO van Isabel Group.

Tijdsbesparing

Volgens het bedrijf rekent de oplossing voorgoed af met ‘de eindeloze en vaak stresserende last minute jacht’ op de nodige handtekeningen. ‘SignHere’ levert naar eigen zeggen alle betrokkenen tijdsbesparing op.

Zo kunnen documenten als mandaten, aandeelhoudersovereenkomsten, jaarverslagen en notulen van jaarvergaderingen, die standaard meerdere handtekeningen vereisen, in afzienbare tijd worden voorzien van een digitale handtekening.

Documenten kunnen onder meer worden doorgestuurd via emails, smsjes, de Belgische eID-kaart (.beID) en Itsme, waarna de verantwoordelijke persoon zijn digitale handtekening plaatst.

Grote volumes

Hoewel SignHere specifiek werd ontwikkeld met boekhouders en fiduciaires in het achterhoofd, is deze oplossing volgens Isabel Group dan ook een uitkomst voor organisaties die grote volumes administratie moet verwerken.

Er zouden dan ook plannen zijn vanuit Isabel Group en Connective om het product in de nabije toekomst ook binnen verzekeringen, reisorganisaties, de juridische markt en Human Resources te lanceren.

 

Gerelateerd:  Rabobank maakt identificeren via mobiele telefoon mogelijk