Microsoft lanceert Whiteboard-app voor educatieve klanten

Microsoft heeft zijn Whiteboard-app beschikbaar gemaakt voor educatieve klanten. Met ‘Whiteboard for Edu’ kunnen leerkrachten real-time brainstormen met studenten, die ook onderling weer kunnen samenwerken.

Volgens de softwareleverancier heeft de speciale educatieve app meer functies dan de standaardversie van Whiteboard. Zo kunnen naar eigen zeggen whiteboards rechtstreeks naar OneDrive worden verzonden, zodat gebruikers deze bijvoorbeeld aan hun OneNote-notebook kunnen toevoegen.

Ink Beautification en Ink Grab

Twee van de meest opvallend kenmerken van de nieuwste edu-versie zijn volgens Ian Mikutel, senior product manager lead van Microsoft Whiteboard, de Ink Beautification- en de Ink Grab-functie. Zo zou Ink Beautification ervoor zorgen dat handgeschreven notities vertaald worden naar een makkelijk leesbare digitale variant. De functie Ink Grab converteert foto’s in digitale inkt.

Verder is het met de app mogelijk om de achtergrond van de whiteboard aan te passen om zo de belasting van de ogen te verminderen. Denk dan aan het aanpassen van de kleur, naast dat er ook lijnen kunnen worden toegevoegd voor grafische doeleinden.

Stickers zorgen ervoor dat studenten hun whiteboard wat kunnen opvrolijken. Die kunnen ook gebruikt worden om elkaar in real-time kort en krachtig feedback te geven.

Windows 10 en iPad

De whiteboard-app is vanaf heden beschikbaar voor Windows 10-apparaten en vanaf volgende week wordt de app vrijgegeven voor de iPad. Overigens zijn er volgens Micosoft ook nieuwe achtergronden beschikbaar voor gebruikers van de standaard Whiteboard-app.

Volgens Mikutel is het niet mogelijk om de speciaal op het onderwijs gerichte functies te gebruiken met een standaard Office 365-account.