Nieuwe Windows 10-update maakt iCloud onbruikbaar

Microsoft heeft de update direct stopgezet voor iCloud-gebruikers tot er een oplossing is gevonden. Wie iCloud niet op zijn Windows 10-pc heeft geïnstalleerd, krijgt de update zoals iedereen vandaag of heel binnenkort aangeboden.

De terugkeer van de Windows 10 October 2018 Update is niet voor iedereen goed nieuws. Wie de update heeft ontvangen en met iCloud werkt op zijn pc, ondervindt problemen om gedeelde mappen te synchroniseren. In een zeldzame samenwerking sleutelen Apple en Microsoft aan een definitieve oplossing voor het probleem.

Om verdere problemen te voorkomen, blokkeert Microsoft de Windows 10 October 2018 Update voor alle gebruikers die de laatste nieuwe versie van iCloud (versie 7.7.0.27) hebben geïnstalleerd. Wie iCloud probeert te installeren na de update, krijgt een foutmelding te zien dat de installatie niet mogelijk is.

Windows Insider

Om verdere problemen te voorkomen, werken beide techgiganten aan een foutloze versie van iCloud om binnenkort uit te rollen. Het is opvallend dat deze bug pas nu wordt ontdekt, en niet door Windows Insiders tijdens de testperiode. Mogelijk wordt de iCloud-software maar door een beperkt Windows-publiek gebruikt omdat het een standaard Mac- en iOS-cloudopslagtool is.

Je kan hier terecht voor de officiële reactie van Microsoft en welke stappen ze al hebben ondernomen om verdere problemen te voorkomen.

Het is niet de eerste fout die aan het licht komt sinds de herlancering van de Windows 10 October 2018 Update. Eerder lichtten we al enkele bugs toe die snel worden opgelost.

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen