Microsoft experimenteert met licht thema voor Windows 10

Nadat het eerder al een donker thema in Windows 10 introduceerde, sleutelt Microsoft nu ook aan een licht thema voor het besturingssysteem. De optie duikt op in een nieuwe testbuild (18282) van Windows 10 19H1 voor Insiders in de Fast Ring.

“Sinds we de mogelijkheid hebben geïntroduceerd om te kiezen tussen licht en donker in Windows 10, krijgen we feedback voor een groter onderscheid tussen de twee opties”, schrijft Microsoft in een blogpost. “Wanneer je ‘Licht’ selecteert is de verwachting dat de systeemkleur ook lichter is. Dat deed het eerder niet, de taakbalk en vele andere dingen bleven donker. Als je nu ‘Licht’ kiest, is de gebruikersinterface helemaal licht.”

Het nieuwe lichte thema kleurt onder meer de taakbalk, het startmenu, actiecentrum en schermtoetsenbord in lichtere tinten. Daarnaast wordt ook de standaard bureaubladachtergrond in een lichtere uitvoering getoond.

Updates pauzeren

Microsoft maakt met deze Insider-build ook de functie om updates te pauzeren (onderbreken) beter zichtbaar, rechtstreeks op de Windows Update-pagina in de instellingen. Nu moet je de optie nog gaan zoeken in de geavanceerde opties. Updates kunnen voor een bepaald aantal dagen of tot een specifieke datum (maximaal 35 dagen) worden gepauzeerd.

 

Windows 10 updates onderbreken

 

Daarnaast kunnen gebruikers met een veranderend werkschema hun gebruikstijden in deze build automatisch laten aanpassen. Op dit moment kunnen de tijden waarbinnen het systeem niet mag herstarten om updates uit te voeren alleen manueel worden ingesteld.

Verder verhelpt de testbuild enkele bugs, werden nieuwe printopties toegevoegd en is de Snip & Sketch-functie uitgebreid.

Windows 10 19H1

Windows 10 19H1 is de eerstvolgende grote feature-update van Microsofts besturingssysteem en verschijnt in de eerste helft van volgend jaar. Het is de opvolger van de Windows 10 October 2018 Update die deze week pas opnieuw werd vrijgegeven, nadat Microsoft een maand geleden genoodzaakt was om de update tijdelijk in te trekken wegens problemen.

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen