Panasonic lanceert nieuwe Toughbook 31 met 4G LTE

Panasonic upgradet de Toughbook 31-laptops met krachtigere hardware, 4G LTE en een gps. De nieuwe modellen hebben sneller DDR4 geheugen en hebben standaard een 256 GB SSD aan boord.

Rugged hardware maken is heel moeilijk. Elk onderdeel moet uiterst grondig worden getest in allerlei mogelijke scenario’s. Nieuwe modellen wordt maar sporadisch aangekondigd. Panasonic frist daarom de huidige Toughbook 31 op met vernieuwde hardware voor betere prestaties.

Belangrijkste vernieuwing is de standaard integratie van 4G LTE-Advanced (nano-sim) met satelliet gps. Het nieuwe model krijgt sneller DDR4-geheugen. 32 GB RAM is voortaan standaard, net als een 256 GB SSD.

Rugged laptop

De nieuwe Toughbook 31 krijgt een Intel Core i5-7300U vPro aan boord, met een optie voor een Intel Core i7 7600U vPro. Volgens Panasonic hebben de nieuwe machines 19% betere prestaties vergeleken met de vorige generatie en 42% meer grafische kracht. Ook de batterijduur van de nieuwe machines verbetert gevoelig omdat je batterijen kan hotswappen dankzij de media bay. Panasonic claimt met de extra optionele batterij dat je tot 29 uur kan werken op de Toughbook 31.


Lees dit: Waarom rugged hardware veel meer geld kost


De rugged laptop is MIL-STD-810G gecertificeerd en kan tegen een flink stootje. Het 13,1 inch aanraakscherm heeft een helderheid van 1.200 cd/m² waarmee het vlot bruikbaar is buiten in direct zonlicht. De laptop heeft een magnesium behuizing met een handvat om handig overal mee te nemen.

De Panasonic Toughbook 31 heeft een garantie van drie jaar en start vanaf 3.699 dollar. De rugged laptop is leverbaar vanaf december in de VS.

We hebben contact opgenomen met Panasonic Benelux voor lokale prijzen en beschikbaarheid. Van zodra we meer informatie hebben, updaten we dit stuk.