Samsung toont misschien morgen opvouwbare smartphone

Samsung werkt al jaren aan een flexibele smartphone, maar behalve een conceptvideo hebben we nog nooit iets gezien. De Facebook-profielfoto van Samsung is nu aangepast naar een opgevouwen logo, wat de hype voedt dat het morgen op de Samsung Developer Conference meer nieuws gaat delen.

Na jaren van geruchten zou de lancering van de mythische flexibele Galaxy-smartphone van Samsung heel dichtbij zijn. Afgelopen weekend paste Samsung zijn profielfoto op Facebook aan naar een opgevouwen logo. De timing is niet toevallig, met de Samsung Developers Conference die morgen en overmorgen in San Francisco wordt gehouden.

Normaal is deze conferentie specifiek gericht op ontwikkelaars voor Bixby en Tizen. Mocht Samsung hier zijn flexibele smartphone aankondigen, dan zou het opeens een pak meer aandacht krijgen. Andere data die voor Samsung ook mogelijk zijn, is begin januari op CES in Las Vegas of eind februari op MWC in Barcelona.

Ontwikkelaarsconferentie

Een opvouwbare smartphone van Samsung hangt al langer in de lucht. De eerste geruchten waren er al in 2013, met een YouTube-filmpje in 2014 om het enthousiasme nog verder te voeden. De conceptvideo toonde aan dat de smartphone dicht bij een lancering zou kunnen staan, maar sinds toen werd het publiek jaar op jaar teleurgesteld naar huis gestuurd.

 

 

Het is koffiedik kijken of we morgen of overmorgen eindelijk meer nieuws gaan horen, maar de timing van de logo-verandering en de ontwikkelaarsconferentie is niet toevallig.

De reden waarom het zo lang duurt voor plooibare smartphones realiteit zijn, is de duurzaamheid van OLED-schermen die flexibel worden behandeld. Zeker wanneer het scharnier helemaal 180 graden sluit, is de stress bijzonder groot op het OLED-paneel. Een compromis zou een breed scharnier zijn, maar dan wordt het toestel te dik om in een broekzak te steken. Afwachten wat Samsung gaat aankondigen op zijn ontwikkelaarsconferentie de komende twee dagen.