Microsoft Whiteboard krijgt een donkere schoolbord-optie

Microsoft Whiteboard wordt op korte termijn voorzien van een donker thema. De samenwerkings-app voor de Surface Hub, Windows 10, iOS en het web, krijgt meerdere achtergrondopties, waaronder een donkere ‘blackboard’-optie, aldus Ian Mikutel, senior product manager van Whiteboard en OneNote.

Mikutel maakte het nieuws afgelopen weekend bekend door te reageren op de UserVoice-website van Microsoft naar aanleiding van een idee van één van de gebruikers, Emil Petro. Op de website krijgen gebruikers de gelegenheid mee te denken over hoe Microsoft Whiteboard op Windows 10 kan verbeteren.

Schoolbord

Voor de Surface Hub zal de toevoeging van een schoolbord-optie zeker een vorm van herkenning bij gebruikers teweegbrengen, naast dat velen een donker bord ervaren als prettiger om naar te kijken. Het apparaat is namelijk zo groot als een authentiek schoolbord.

Het toevoegen van een donker thema aan Microsoft-apps is overigens niet nieuw. Met Windows Verkenner, Microsoft To Do en Sticky Notes die het allen ondersteunen, lijkt er zelfs sprake van een heuse trend. Zeker gezien ook Office voor Mac volgens Microsoft voorzien wordt van een donker thema.

App vervangt fysiek bord

Microsoft lanceerde afgelopen juli de gratis Whiteboard-app na eerder in december 2017 al een publieke preview naar buiten te hebben gebracht.

Windows 10-gebruikers met een Microsoft 365- of Office 365-account krijgen zo de gelegenheid om van hun laptop of tablet een whiteboard te maken. Dit gezien niet iedereen de mogelijkheid heeft om te investeren in een prijzig whiteboard.

Voor nu is de Whiteboard-app enkel nog beschikbaar voor Windows 10, iOS en het web. Een Android-versie volgt volgens de softwarereus later dit jaar.