Microsoft lanceert trainingen voor Office 365

Microsoft gaat gebruikers van Microsoft 365 en Officie 365 voorzien van gratis product- en servicegerichte trainingen.  De softwarereus wil eindgebruikers langs deze weg helpen productiever met hun Microsoft 365- of Office 365-accounts om te gaan. De nieuwe trainingsservice start vanaf 29 november 2019 en wordt per e-mail aangeboden.

Het betreft alleen trainingen waarvan IT-beheerders binnen de organisatie hebben aangegeven dat deze relevant zijn. Gebruikers kunnen dus niet uit eigen beweging een training selecteren waarin zij zelf geïnteresseerd zijn. Organisaties die absoluut niet willen dat Microsoft zijn medewerkers voorziet van e-mails over productiviteitsbewustzijn kunnen de optie in het beheerdersportaal uitschakelen.

Volgens Microsoft is de nieuwe trainingsservice een voordeel voor IT-afdelingen, die door tijdsdruk doorgaans zelf niet in de gelegenheid zijn gebruikers trainingsmogelijkheden te bieden.  Het stelt deze afdelingen zelfs in staat zich meer toe te spitsen op het beheer van gebruikers en diensten in plaats van op het beantwoorden van basisvragen.

Verder zou het volgens het bedrijf ook een voordeel zijn bij de release van nieuwe Microsoft 365– en Office 365-funties. Eindgebruikers worden direct over de werking hiervan geïnformeerd en kunnen daardoor het gebruik van die optie maximaliseren.

Minder verwarring

Voor de maand november heeft Microsoft onder meer aangekondigd dat de nieuwe versie van Office 365 is voorzien van enkele nieuwe Powerpoint- en Word-functies. Een organisatie zou er dus voor kunnen kiezen producttrainingen gericht op bijvoorbeeld Powerpoint en Word beschikbaar te stellen aan zijn gebruikers, zodat zij meteen voordeel kunnen halen uit de toegevoegde functies. Naast dat er ook veel minder verwarring zou zijn onder gebruikers, zoals onlangs nog het geval was bij de release van Officie 2019. Want in hoeverre verschilt het product van Office 365?

Gerelateerd: Wat is Microsoft 365? De toekomst van Office en Windows 10