Dell Mobile Connect nu beschikbaar voor alle pc’s

Dell heeft de app Mobile Connect beschikbaar gemaakt voor pc’s en laptops van andere fabrikanten. De draadloze oplossing integreert iOS- en Android apparaten met Dell pc’s. Tijdens de lancering van Dell Mobile Connect afgelopen januari was de oplossing alleen geschikt voor Dell pc’s.

Gebruikers kunnen met behulp van de app bellen, sms’en, meldingen ontvangen en hun telefoon volledig spiegelen om te communiceren met hun mobiele apps. Dell Mobile Connect vereist wel de installatie van een Dell-stuurprogramma en is beschikbaar vanaf iOS 10-, Android 5 en hoger.

Met de Dell Mobile Connect apps kunnen gebruikers handsfree bellen, tekstberichten verzenden en ontvangen via de toetsenbord van een pc, naast ook telefoonmeldingen ontvangen op de pc, door deze te openen via de muis, het toetsenbord of het aanraakscherm van de pc.

Verder stelt de app de contacten uit de telefoon beschikbaar via de pc en kan het telefoonscherm gespiegeld worden op de pc om zo met één van de apps communiceren via de muis, het toetsenbord of het aanraakscherm.

Microsoft werkt aan een alternatief om Android-toestellen dieper te integreren in Windows 10. De nieuwe functie zit in de Windows 10 October 2018 Update die nu tijdelijk is stopgezet door problemen.