Windows 10 draait op meer dan 50% van alle zakelijke toestellen

Meer dan de helft van alle zakelijke Window machines zijn inmiddels voorzien van Windows 10. Dit maakte Microsoft onlangs bekend tijdens de Ignite IT-conferentie voor enterprise ontwikkelaars in Orlando, Florida. Het nieuws werd gisteren bevestigd door Microsoft CEO Satya Nadella tijdens de presentatie van de fiscale resultaten van het eerste kwartaal

Vandaag draaien er meer apparaten in een onderneming op Windows 10 dan elke andere versie van Windows. Vanaf 14 januari 2020 stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows 7. Volgens het softwarebedrijf is het niet direct zorgwekkend dat dit besturingssysteem nog steeds op een groot deel van alle zakelijke systemen draait.

Bedrijven schaffen doorgaans volumelicenties aan, die de mogelijkheid hebben om ook na de sluitingsdatum beveiligingspatches te blijven ontvangen. Dit kan via een eerder afgesloten Software Assurance-overeenkomst mits een additionele aankoop. Betreffende patches worden geleverd inclusief geavanceerde beveiligingsupdates.