HP lanceert nieuwe EliteBook x360 1040 G5 en bijhorende randapparatuur

HP breidt zijn premium pc-portfolio uit met een nieuwe EliteBook en bijhorende randapparatuur. De EliteBook x360 1040 G5 is volgens HP ’s werelds kleinste en lichtste 14 inch zakelijke convertible.

HP en Lenovo knokken al enige tijd om de eerste plaats op de pc-markt. Die kent vandaag vooral zijn groei in het zakelijke segment en daar speelt HP mooi op in met de nieuwe EliteBook x360 1040 G5.

De compacte laptop verpakt een 14 inch scherm in een 13 inch vormfactor en is MIL-SPEC-gecertificeerd, wat een attest van zijn robuustheid moet zijn. Het schermpaneel kan optioneel worden uitgerust met anti-glare en tot 700 nit helderheid, alsook met Sure View om het beeld af te schermen van pottenkijkers.

De EliteBook x360 1040 G5 is configureerbaar met 8ste generatie Intel Core i-processoren, tot 32 GB RAM en tot 2 TB opslagruimte. 4G LTE-connectiviteit is optioneel beschikbaar. HP adverteert een batterijduur van 17 uur.


Lees dit: Veilige laptops: wanneer hardware en software elkaar versterken


HP benadrukt daarnaast de veiligheid van zijn EliteBooks. Naast het Sure View-privacyscherm bevat de laptop ook een aparte securitychip en unieke functies zoals een zelfherstellend BIOS en HP Sure Recover om een laptop in enkele minuten weer in een werkende staat te krijgen. Een uitgebreide analyse van de manier waarop HP zijn hardware beveiligt, lees je hier.

De HP EliteBook x360 1040 moet nog deze maand beschikbaar zijn en krijgt een adviesprijs vanaf 1.999 euro.

EliteDisplay en Fingerprint Mouse

Naast de nieuwe EliteBook lanceert HP ook nieuwe randapparatuur. De EliteDisplay E243d Docking Monitor is een monitor en docking station in één. Het verstelbaar scherm heeft een Full HD-resolutie, 350 cd/m² helderheid, 60 Hz maximale refresh rate  en 7 ms responstijd. Het paneel volstaat voor kantoorgebruik, maar leent zich minder goed voor multimedia of gaming. Bovenaan zit een pop-up webcam ingebouwd.

HP EliteDisplay E243d Docking Monitor

De grote troef zit in het docking station achteraan het toestel. Dat biedt een gigabit ethernetpoort, 4x USB 3.0 Type-A en ondersteuning voor USB Power Delivery (tot 65 watt) via USB-C. Over de USB-C-aansluiting kan ook beeld worden doorgestuurd via de DisplayPort 1.2 Alt Mode. Om compatibiliteit met niet-USB-C-laptops te bewaren, ondersteunt het scherm ook D-Sub en HDMI 1.4. De E243d Docking Monitor is vanaf november beschikbaar voor 289 euro.

Tot slot introduceert HP ook een USB Fingerprint Mouse. Die bevat een ingebouwde vingerafdruksensor om je Windows 10-pc met te ontgrendelen. De vingerafdruk van de gebruiker wordt op de muis zelf versleuteld bewaard. Wanneer je ermee probeert in te loggen op een gekoppelde Windows-pc, wordt alleen een bevestigend signaal naar de computer doorgestuurd. De HP USB Fingerprint Mouse is vanaf januari beschikbaar voor 43 euro.

HP USB Fingerprint Mouse

Gerelateerd: HP EliteBook x360 1030 G3 review: kleiner en completer