Veel organisaties niet voorbereid op einde Windows 7

Veel organisaties zijn niet voorbereid op de beëindiging van de ondersteuning voor Windows 7 in januari 2020. Microsoft heeft laten weten alleen tegen betaling support te leveren tot uiterlijk januari 2023, maar wie daar niet voor kiest staat er alleen voor.

Dit blijkt uit een onderzoek van endpoint-securityleverancier Avecto bij vijfhonderd IT- en cybersecurityprofessionals gevestigd in de Verenigde Staten (150), Verenigde Arabische Emiraten (125) en Europa (225).

Ruim de helft van de ondervraagden laat weten klaar te zijn voor een migratie naar Windows 10. Zeker 44 procent geeft aan totaal niet te zijn voorbereid of te weten hoe ze de overgang moeten aanpakken. Slechts 30 procent was op de hoogte van de officiële end-of-lifedatum.

“De migratie naar Windows 10 kan organisaties enorm van dienst zijn, maar alleen als ze de juiste stappen nemen om hun beveiligingsstrategie voor te bereiden”, zegt Andrew Avanessian, chief operations officer van Avecto. “De resultaten van de enquête tonen aan dat er nog veel werk aan de winkel is voor organisaties die zich voorbereiden op de end-of-lifesituatie van Windows 7. ”

Potentiële gevaren

Het aantal organisaties dat wel al is gemigreerd naar Windows 10 grijpt de migratie aan om cybersecurity binnen de organisatie te verbeteren. Toch zou volgens Avecto een groot aantal van hen niet op de hoogte zijn van de potentiële gevaren die een migratieproject met zich meebrengt.

De grootste zorg die veel organisaties hebben, betreft het goed beveiligen van systemen van werknemers die op afstand werken. Ook het verbonden zijn met een ander netwerk dan die van het eigen bedrijf en het gebruik van eigen devices (BYOD) is naar eigen zeggen een uitdaging.

Gerelateerd: Microsoft verlengt Windows 7-ondersteuning tegen betaling