Dell lanceert curved 49 inchmonitor dat twee QHD-monitors vervangt

Dell heeft twee 27 inch QHD-monitoren aan elkaar geplakt in één monsterlijke curved 49 inchmonitor. Dell richt zich tot professionele gebruikers en biedt zelfs de optie om het scherm door twee collega’s tegelijk te gebruiken dankzij picture-in-picture (PiP).

Monsterlijk is het eerste wat in ons opkomt wanneer we de Dell U4919DW zien. De curved 49 inchmonitor draagt een resolutie van 5.120 bij 1.440 pixels en is het equivalent van twee 27 inchmonitors in één behuizing. Samsung, MSI en anderen hebben al gelijkaardige monsters op de markt gebracht, maar richten die vooral op gamers en hebben maar 1.080 pixels in de hoogte met een snellere refresh rate. Dell richt zich op de professionals met een hogere horizontale resolutie voor meer werkruimte.

Wie dat wil, kan het hele scherm als één beeld gebruiken om op te werken. De kans is echter groot dat je de monitor als twee schermen gaat gebruiken, maar dan zonder een schermrand in het midden. De Dell U4919DW ondersteunt PiP en laat zelfs toe om twee computers aan te sluiten. Wanneer je Dells functie gebruikt voor toetsenbord en muis, kan je met één set naadloos tussen twee computers wisselen.

dell U4919DW

32:9-schermverhouding

De Dell U4919DW heeft een 32:9-schermverhouding, 60 Hz-paneel en 99 procent sRGB color gamut met Comfort View om het blauw licht eruit te filteren wanneer je ’s avonds werkt. De monitor heeft één USB-C-aansluiting die dient voor data, video en voeding die tot 90 watt levert om een laptop op te laden. Verder heeft het 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort, 5x USB-A 3.0 downstream en 2x USB-A 3.0 upstream.

Dell mikt met deze monitor op specifieke niches zoals de financiële sector waar meerdere monitors voor brokers essentieel zijn. Daarnaast hoopt Dell dat ook andere sectoren waar twee of meer monitors ingeburgerd is deze monitor overwegen. Helaas is dit huzarenstuk niet bepaald goedkoop: 1.699 dollar. De curved 49 inchmonitor is vanaf 26 oktober beschikbaar in de VS.

 

Update 16/10 11u30: De Dell U4919DW is vanaf 25 oktober online te koop in België en Nederland en krijgt een adviesprijs van 1.390 euro incl. BTW.