2min

Algemeen

Toen de eerste beelden van de nieuwe Dante werden vrijgegeven, ging het hart van menig gamer sneller kloppen. Niet van geluk, maar van woede. Eén van de iconische Japanse gamepersonages was namelijk omgetoverd tot een, hoe zullen we dit netjes brengen, drugsverslaafde emo-tiener. Verantwoordelijke hiervoor: Ninja Theory. De Britse ontwikkelaar die onder andere verantwoordelijk is voor Heavenly Sword en Enslaved. “Het internet” ging helemaal los, waarbij natuurlijk ook uitgever Capcom het moest ontgelden. Vele gamers vroegen zich af hoe ze het in hun hoofd konden halen de Devil May Cry-serie zo om zeep te helpen.

Ninja Theory bleef echter volledig achter de ingeslagen weg staan en ook Capcom maande de fans tot kalmte. Belangrijke personen achter de originele titels hielden tijdens de ontwikkeling namelijk een oogje in het zijl, om ervoor te zorgen dat de reboot de naam Devil May Cry (DmC) eervol mag dragen. Met de eerder genoemde games van de Britse studio hebben de ontwikkelaars natuurlijk al enige ervaring opgedaan met het hack & slash-genre. Waar bij vooral Heavenly Sword de gameplay niet al te diepgaand was, zijn beide games (verhaal)technisch zeer vooruitstrevend. Het is dan ook niet voor niets dat Andy Serkis (de acteur die ondere andere Gollum en King Kong heeft vertolkt) zijn kennis en kunsten van motion capture-technieken heeft verleend aan Ninja Theory.
Grootse successen werden de hiervoor genoemde games niet, maar het moet dan ook gezegd worden dat het hierbij om twee nieuwe IP’s ging. Devil May Cry is al een jarenlang lopende serie met miljoenen fans wereldwijd. Dit kan natuurlijk een voordeel zijn aangezien zij sinds Devil May Cry 4 uit 2008 met smacht op een vervolg zitten te wachten. Het is dan wel weer handig als je diezelfde gamers met respect behandelt en niet "de vinger" geeft door de hoofdrolspeler te veranderen in een concurrent voor Justin Bieber.


Voor veel gamers draait het gelukkig nog om de gameplay. In deze review zullen we dan ook kijken of Ninja Theory met DmC succesvol nieuw leven in de serie kan blazen.

DmC testen wij op de Xbox 360. Deze versie kost op het moment van schrijven zo’n 54 euro. De game wordt ook uitgebracht voor de PlayStation 3 en de PC, waarvoor hij respectievelijk 51 en 39 euro kost.