Apple iPhone-event: dit verwachten we vanavond

Ondertussen zijn de aankondigingen bekend. Lees al het nieuws over de nieuwe iPhone XS en XS Max, en de goedkopere iPhone XR.


Vanavond omstreeks 19 uur onze tijd betreedt Tim Cook het podium van het Steve Jobs Theater op het Apple-hoofdkwartier, voor de aankondiging van een reeks nieuwe producten. Dat er nieuwe iPhones worden voorgesteld staat vast. We hebben zelfs al een goed idee van hoe die er zullen uitzien. Wat schudt Apple vanavond nog meer uit zijn mouw?

Apple zou opnieuw van plan zijn om drie iPhones aan te kondigen. De huidige 5,8 inch iPhone X krijgt alvast een zogenaamde S-upgrade. Daarnaast komt er ook een duurdere XS Max-versie met een 6,5 inchscherm. Gelekte afbeeldingen die 9to5Mac naar buiten bracht, geven al een indicatie van hoe de toestellen er zullen uitzien.

 

iPhone XS
Bron: 9to5Mac

Beide toestellen worden uitgerust met een OLED-scherm, een verbeterde dubbele camera, nieuwe A12-processor en meer RAM. Het gerucht gaat dat de grote versie zijn scherm in twee kan splitsen in landschapmodus, zodat je twee apps naast elkaar kan gebruiken.

Verder is er ook nog sprake van een derde, goedkoper toestel met een schermdiagonaal van 6,1 inch. Die zou een LCD-schermpaneel gebruiken en worden uitgebracht in een reeks onconventionele kleuren, wat ons meteen aan de iPhone 5C van destijds doet denken. Over dit mysterieuze toestel is nog het minst bekend, mogelijk wordt het de iPhone 9 of misschien zelfs iPhone XC.

Geen enkel van deze toestellen zou nog Touch ID ondersteunen, wat zou betekenen dat Apple dit jaar de definitieve overstap maakt naar gezichtsherkenning met Face ID.

Apple Watch

Naast de nieuwe iPhones wordt ook een nieuwe Apple Watch Series 4 verwacht, waar eveneens beelden van werden gelekt door 9to5Mac. Die zou een groter scherm krijgen door de bezels te verkleinen.

 

Apple Watch Series 4
Bron: 9to5Mac

Apple maakt van het groter schermoppervlak gebruik om nog meer informatie in een oogopslag via de watchface beschikbaar te maken. Afgaande op de gelekte foto’s lijkt er ook een extra microfoon te zijn toegevoegd in de rand van het horloge. Ook het batterijleven moet er verder op vooruit gaan.

AirPower en AirPods

Apple presenteerde tijdens zijn iPhone-event vorig jaar een draadloze AirPower-oplaadmat voor iPhone, Apple Watch en AirPods. Sindsdien bleef het evenwel erg stil over het gadget. De verwachting is dat we vanavond eindelijk meer informatie krijgen over prijs en beschikbaarheid.

Daarnaast zou er ook een nieuwe generatie AirPods zijn opwachting maken. Die krijgen een nieuwe draadloze chip, ondersteuning voor hands-free Siri-activering en een case die draadloos laden ondersteund.

Software-updates

Hoewel de aandacht tijdens het septemberevenement traditioneel naar hardware gaat, brengt het altijd ook de lancering van enkele software-updates met zich mee. iOS 12, watchOS 5 en tvOS staan ongetwijfeld op het programma. Voor de lancering van macOS Mojave is het vermoedelijk nog wachten tot een apart Mac-event in oktober.

iOS 12 werd in juni reeds voor het eerst aan de wereld getoond tijdens Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC. Sindsdien is ook al een bètaversie beschikbaar, waardoor we geen verrassingen meer verwachten. Lees hier onze samenvatting van de belangrijkste vernieuwingen in iOS 12.

Nog onzeker: iPad Pro

Apple zou volgens verschillende geruchten ook twee nieuwe iPad Pro’s in de pijplijn hebben zitten, al is het nog onzeker dat die vandaag al worden gelanceerd. Het zou concreet gaan om een 11 en 12,9 inchmodel met veel dunnere schermranden en ondersteuning voor Face ID.

Tot slot maken ook een goedkopere MacBook en nieuwe Mac Mini deel uit van de geruchtenmolen. Het is evenwel waarschijnlijker dat die pas tijdens een eigen evenement in oktober worden aangekondigd, samen met de lancering van macOS Mojave.