Microsoft verlengt Windows 7-ondersteuning tegen betaling

Windows 7 is vandaag nog altijd de populairste versie van Microsofts besturingssysteem binnen bedrijven, maar de verlengde ondersteuning stopt officieel op 14 januari 2020. Microsoft gooit bedrijven waarvoor die deadline nog te vroeg komt een reddingslijn toe.

“Hoewel velen van jullie al hard op weg zijn om Windows 10 te implementeren, begrijpen we dat iedereen zich op een ander monent in het upgradeproces bevindt”, zegt Jared Spataro, Corporate VP Office and Windows Marketing, in een blogpost gericht aan enterprise-klanten. “Met dat in gedachten, kondigen we vandaag aan dat we tot januari 2023 betaalde Windows 7 Extended Security Updates zullen aanbieden.”

Het is op zich niet nieuw dat Microsoft de ondersteuning tegen betaling verlengt, dat deed het ook al met Windows XP. Het is evenwel de eerste keer dat het bedrijf er zo openlijk over communiceert.

Per toestel

De Windows 7 Extended Security Updates (ESU) worden verkocht per toestel en de prijs neemt elk jaar toe. De Windows 7 ESU’s worden beschikbaar gemaakt voor alle Windows 7 Professional- en Enterprise-klanten met volumelicenties. Er geldt een korting voor gebruikers met softwareverzekering of reeds een abonnement op Windows 10 Enterprise of Education.

Aanvullend zal ook Office 365 ProPlus tot januari 2023 van ondersteuning blijven genieten op Windows 7-systemen met Extended Security Updates.

In dezelfde blogpost kondigde Spataro eveneens aan dat de ondersteuning voor Windows 10 Enterprise wordt verlengd van 18 tot 30 maanden. De aanpassing moet bedrijven die terughoudend stonden tegenover de snelle upgradecyclus van Windows 10, nu toch over de streep trekken om te upgraden.