Microsoft 365 lanceert veilige videodienst Stream voor KMO’s

Microsoft heeft een aantal nieuwe functies voor KMO’s toegevoegd in Microsoft 365, waaronder videodienst Microsoft Stream in Microsoft 365 Business, Office 365 Business Premium en Office 365 Business Essentials. We lijsten de belangrijkste nieuwigheden op.

Microsoft 365 krijgt vandaag een aantal nieuwe functies waaronder videodienst Stream en IT-admin tool FastTrack. Die laatste voegt Co-management toe aan Windows 10-toestellen binnen het bedrijf. Die kunnen nu door Configuration Manager en Microsoft Intune tegelijk worden beheerd. Zo kunnen IT-admins bepaalde acties op afstand doorvoeren zoals reset naar fabrieksinstellingen of specifiek wissen bij verloren of gestolen toestellen.

@Mentions

Microsoft Stream vindt zijn weg verder in Microsoft 365. Nu kunnen ook KMO’s ermee aan de slag doordat de dienst beschikbaar is voor Microsoft 365 Business, Office 365 Business Premium en Office 365 Business Essentials. Stream is een videodienst waarmee je handig en veilig video’s kan delen over de hele organisatie. Daarnaast kan je slimme functies activeren zoals automatisch gegenereerde en doorzoekbare transcripties.

Wie regelmatig samenwerkt in Excel, Word of PowerPoint, zal de @Mentions-functie toejuichen. Voortaan kan je notities maken en mensen daarin taggen. Die ontvangen dan een email, zodat je direct antwoord krijgt op je notitie terwijl je nog in het document bezig bent. De functie wordt deze maand uitgerold naar Word Online en PowerPoint Online en Word en PowerPoint over Windows en Mac. Later dit jaar volgen iOS en Android en ook Excel.

AI-diensten

Tot slot deelt Microsoft een korting van 50 dollar uit voor hun eerste LinkedIn Jobs post. De actie is enkel geldig voor bedrijven met een Microsoft 365 Business, Office 365 Business Premium, Business of Business Essentials abonnement.


Lees dit: Wat is Microsoft 365? De toekomst van Office en Windows 10


Daarnaast kunnen Microsoft 365-klanten ook genieten van de nieuwe AI-diensten voor OneDrive en SharePoint die eerder deze maand bekend werden gemaakt. Later dit jaar wordt daarrond een nieuwe weergave-optie aan OneDrive en Office.com toegevoegd die automatisch de bestanden naar voren schuift waarvan de AI denkt dat je ze op dat moment nodig hebt.

“Voorgestelde bestanden zijn gebaseerd op de intelligentie van de Microsoft Graph en het inzicht in hoe je werkt, met wie je werkt en activiteit in bestanden die met je zijn gedeeld in Microsoft 365”, verduidelijkt Omar Shahine van Microsoft in een blogpost.