Microsoft doopt volgende Windows 10-update tot October 2018 Update

Microsoft heeft de officiële naam voor zijn volgende grote feature-update bekendgemaakt. Heel verrassend is die niet. Na de April 2018 Update eerder dit jaar, kunnen gebruikers zich binnenkort aan de Windows 10 October 2018 Update verwachten.

Op technologiebeurs IFA in Berlijn heeft Microsoft meer details gegeven rond de volgende nieuwe grote Windows 10-update die later dit jaar verschijnt. Het doopt de update tot Windows 10 October 2018 Update, even ongeïnspireerd als de vorige April 2018 Update eerder dit jaar. Het lijkt erop dat Microsoft afstapt van thematische updates en voortaan de datum kiest. Ons lijkt het een goed idee, want de namen van de thematische updates waren dikwijls heel verwarrend.

Deadlines

De Windows 10 October 2018 Update lanceert als build 1809 die vandaag al door Insiders in de fast- en slow ring wordt getest. Volgens Windows Central zou de officiële release moeten worden afgewerkt tegen 25 september, met een wereldwijde lancering half oktober. De finale build die Microsoft wil uitrollen, wordt vanaf 14 september gedeeld met Insiders voor een laatste finale test.

Half oktober zou het streefdoel moeten zijn, maar de April 2018 Update heeft onverwachts nog heel wat hardnekkige bugs gekend waardoor het maar nipt (30 april) verschenen is voor alle Windows 10-gebruikers.

Redstone 6

Vermoedelijk zal er ook wel een day-one patch zijn om alle kleine bug fixes in te verwerken die tussen de finale build en de wereldwijde release worden ontdekt. Hiermee wordt het traject van Redstone 5 openbaar gemaakt voor alle Windows 10-gebruikers en kunnen Insiders kiezen of ze naar Redstone 6 overstappen om verder te testen of niet.

Meestal kan je een week voordat de update wordt aangeboden via Windows Update ook al manueel installeren via de officiële Windows 10-updatepagina van Microsoft. Heb je liever de update nog niet binnen de bedrijfsmuren? Volg deze stappen om een aantal maanden extra buffer te nemen om alle applicaties te testen. Dat lukt enkel bij Windows 10 Pro of Enterprise. Windows 10 Home-gebruikers kunnen de update niet weigeren.