Samsung presenteert Galaxy Note 9: alle details en prijzen

De Galaxy Note 9 is nu officieel door Samsung bekend gemaakt. Het legt de focus op een bluetooth stylus, grotere batterij en 512 GB-versie. Verder krijgt de camera AI-technieken aan boord en zijn de prijzen en configuraties bekend voor België en Nederland.

Na verschillende lekken en zelfs een officiële video van Samsung is het eindelijk zover: de Samsung Galaxy Note 9 is een feit. Het toestel ligt vanaf 24 augustus in de winkel en komt in twee smaken naar België: 128 GB met 6 GB RAM aan 999 euro of 512 GB met 8 GB RAM voor 1.249 euro. De 128 GB-versie zet de lijn van de Galaxy Note 8 verder. Voor meer opslag moet je een flinke premium betalen. Wie helemaal decadent wil gaan, kan een 512 GB microSD-kaart in het toestel plaatsen voor 1 TB aan mobiele opslag.

Batterij & S Pen

Er zijn heel wat focuspunten waarop Samsung hamert, maar het belangrijkste is zonder twijfel de grotere batterij. De Note 9 heeft een batterijcapaciteit van 4.000 mAh, de grootste batterij ooit in een Galaxy-toestel. Hiermee maakt Samsung ineens duidelijk dat de batterijproblemen van de desastreuze Galaxy Note 7 achter de rug zijn. De grotere batterij garandeert volgens Samsung optimale prestaties doorheen de dag, zonder dat je een stopcontact nodig hebt.

 

Samsung Galaxy Note 9

 

Je hebt geen Note-model zonder S Pen, het marketingsausje van Samsung voor de meegeleverde stylus. Voor het eerst krijgt de stylus Bluetooth-ondersteuning zodat de knop op de S Pen multifunctioneel wordt. Zo kan je met een klik onder andere selfies of groepsfoto’s nemen, slides presenteren en video starten en pauzeren. Ontwikkelaars kunnen de knop ook zelf integreren in hun apps later dit jaar.

Subtiele upgrade

De camerahardware in de Galaxy Note 9 is identiek aan de Galaxy S9, maar krijgt nu een specifieke Scene Optimizer mee die automatisch de juiste instellingen kiest voor elke scène. De Note 9 kent 20 verschillende scènes. Daarnaast is er Flaw Detection dat automatisch een melding geeft wanneer je een onscherpe foto hebt genomen of wanneer een persoon op de foto net knipperde met de ogen. Net als bij de Galaxy S9 heeft de Note 9 een lens met een variabel diafragma dat automatisch tussen f/1.5 en f/2.4 wisselt.

Het 6,4 inch AMOLED-scherm is 0,1 inch groter dan zijn voorganger, zonder dat hij groter wordt. Het maakt de curve van het scherm steiler en trimt onderaan het scherm een klein beetje schermrand. De Note 9 krijgt stereospeakers mee, getuned door AKG en compatibel met Dolby Atmos. Verder krijgt het identiek dezelfde Exynos 9810 Octa 10nm-chip aan boord als de Galaxy S9 en S9 Plus.

 

Samsung Galaxy Note 9

 

Prijzen en kleuren

Net als zijn voorganger is de Note 9 compatibel met het DeX docking station van Samsung om in een desktopomgeving te werken. En wie eraan mocht twijfelen: er is nog steeds een Bixby-knop aanwezig, de spraakassistent van Samsung.

Secuur inloggen kan net zoals bij de Galaxy S9 met een vingerafdruksensor, iris-scanner of gezichtsherkenning. Gevoelige bestanden kunnen in Knox worden bewaard.

De Samsung Galaxy Note 9 is vanaf 24 augustus beschikbaar en komt in vier kleuren: Metallic Copper, Lilac Purple (later beschikbaar), Ocean Blue en Midnight Black (enkel 512 GB). Opvallend detail: elke kleur krijgt een S Pen met dezelfde kleur, behalve bij de Ocean Blue-variant. Die krijgt een flashy gele S Pen. De 128 GB-versie met 6 GB RAM kost 999 euro. De 512 GB-versie met 8 GB RAM kost 1.249 euro.

 

Specificaties:

 • 161.9 x 76.4 x 8.8mm, 201g
 • 6,4 inch Quad HD+ Super AMOLED (2.960 x 1.440)
 • 10 nm 64-bit Exynos 9810 Octa (2,7 GHz + 1,7 GHz)
 • 6 GB LPDDR4 RAM of 8 GB LPDDR4 RAM
 • 128 GB opslag of 512 GB opslag
 • Achteraan: 12 MP (f/1.5 – f/2.4) + 12MP telefoto (f/2.4)
 • Vooraan: 8 MP (f/1.7)
 • Dualsim of één sim + microSD
 • 4.000 mAh
 • Fast (wireless) charging
 • Android 8.1 Oreo
 • IP68 waterdicht