Samsung lekt per ongeluk officiële video Galaxy Note 9

We moeten nog maar wachten tot 9 augustus voordat Samsung de Galaxy Note 9 aankondigt, maar het blijft lekken regenen. Vandaag is de officiële video van de telefoon verschenen die ineens een aantal specificaties bevestigen.

De Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus officieel voorgesteld door Samsung. Zo’n vlaggenschip geheim houden is altijd lastig, maar Samsung Nieuw-Zeeland heeft per toeval het promotiefilmpje kort op YouTube geüpload. De video werd heel snel offline gehaald, maar dat heeft het internet niet belet om op diverse andere kanalen de video opnieuw te uploaden.

30 seconden video

Samsung-specialist Sammobile heeft de video op zijn eigen website kunnen kopiëren. Klik hier om de Galaxy Note 9 dertig seconden lang te bewonderen.

De video vertelt ons dat de Note 9 512 GB interne opslag meekrijgt. Je kan het combineren met een 512 GB microSD-kaart om tot 1 TB opslag te komen. Over de S Pen worden weinig details gemeld of er al dan niet bluetooth functionaliteit in zou zitten.

Andere details zoals een grotere 4.000 mAh-batterij worden ook niet bevestigd, ook al benadrukt Samsung in het filmpje wel dat de telefoon comfortabel een volledige dag kan worden gebruikt.

Nog meer lekken

De video toont ook een beter geplaatste vingerafdruksensor vergeleken met de Note 8 en een opvallende gele stylus. Die moet het direct duidelijk maken dat je met een Galaxy Note 9 rondloopt, want verder ziet het design is haast identiek uit vergeleken met zijn voorganger.

De hoofdtelefoonaansluiting blijft steeds paraat zoals bij elk Samsung vlaggenschip en onderaan is er ruimte voor een luidspreker. Of er bovenaan aan de voorkant bij het oorstuk ook een twee stereoluidspreker zit zoals bij de Galaxy S9, is niet duidelijk.

Een ander lek gisteren toonde de dubbele draadloze lader waaraan Samsung werkt. Het presenteerde die op een event van Amazon waar Gizmodo foto’s kon maken.

We zijn aanwezig op de officiële presentatie van de Samsung Galaxy Note 9. Je leest er alles over op Techzine wanneer de smartphone wordt gelanceerd op 9 augustus.