Print kleurenlabels zonder inkt met nieuwe Brother VC-500W

Je kan klassieke labels printen zoals je dat al jaren doet, of je kiest voor een heel nieuwe manier met kleurenprints. Brother brengt voor het eerst een labelprinter op de markt die via de ZINK-technologie kleurenlabels kan printen zonder inkt. De Brother VC-500W bijt de spits af.

De Brother VC-500W maakt gebruik van de ZINK Zero Ink-technologie. ZINK-papier bevat kleurkristallen die bij verhitting worden geactiveerd. Op deze manier is er geen inkt nodig in de labelprinter en kan je detailrijke kleurenlabels printen tot 40 cm lang.

Met kleurenlabels wordt het nog belangrijker om die grondig te ontwerpen. Brother levert zijn P-touch Editor-software die via wifi of usb connectie maakt met de Brother VC-500W. Wie graag vanaf zijn mobiel toestel (Android, iOS) wil printen, kan de Color Label Editor downloaden via de Play Store of App Store.

Het label wordt gesneden door een vingerdruk over het touchpad. De labelrolcassette informeert via een app over de lengte van de rol die nog in de cassette zit. Zo weet je tijdig wanneer je extra moet bestellen om downtime te voorkomen. Er zijn vijf rolbreedten beschikbaar: 9, 12, 19, 25 en 50 mm. Elke rol is 5 meter lang.

In tegenstelling tot de mobiele P-touch Cube Plus waarover we gisteren berichtten, heeft de Brother VC-500W geen interne batterij. Hij heeft een vaste stek nodig op je bureau. De printsnelheid is gemiddeld 8 millimeter per seconde met een printresolutie van 313 dpi.

De Brother VC-500W is vanaf nu beschikbaar en kost 199 euro (incl. BTW).