Converteer eenvoudig iOS-apps naar macOS vanaf 2019

Het is niet langer een geheim dat Apple graag iOS en macOS dichter bij elkaar wil brengen. Op WWDC 2018 heeft Apple aangekondigd dat het werkt aan een tool waarmee ontwikkelaars eenvoudig een iOS-app kunnen converteren naar macOS. De functie wordt volgend jaar uitgerold naar iedereen.

Het is een logische zet van Apple om macOS en iOS dichter naar elkaar te laten groeien. De toestellen van Apple groeien steeds meer naar elkaar en er is sprake dat macOS in de nabije toekomst overschakelt naar ARM in plaats van de huidige x86-processors van Intel.

Apple heeft de nieuwe functie om iOS-apps te converteren al gedemonstreerd op het podium tijdens WWDC. Het toonde News, Stocks, Voice Memos en Home die naar macOS werden omgezet. In iOS zit UIKit, wat de overgang naar macOS moet vereenvoudigen met zijn AppKit raamwerk.

macos ios
Image credit: The Verge

De combinatie van beide laat toe om aan iOS-apps verschillende extra’s toe te voegen die nodig zijn voor macOS zoals muis- en trackpad-input, aanpasbare venstergrootte, scrolbalken en knippen en plakken.

De cross-platform conversietool is nog steeds in ontwikkeling, maar Apple belooft dat ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen ergens in 2019. Wat er op het podium werd getoond was een heel vroege preview. Afwachten hoe Apple dit verder gaat aanpakken en welke extra info we dit jaar nog mogen verwachten.